Kryssningar i Arktis

Ilulissat , Greenland - Arctic cruise | MSC Cruises

Från vikingarnas våghalsiga bedrifter till de moderna polarexpeditionernas rutter mot polcirkeln, där man navigerar genom glaciärer med intensiva nyanser av blått. Låt äventyrslusten få fritt spelrum på en kryssning i Arktis och fascineras av den otämjda skönheten i isklädda vyer och den orörda naturens storslagenhet.

Från det vulkaniska Island, med sina gejsrar och storslagna klippor, till Grönlands glaciärlandskap, med sina imponerande isväggar och inuitbyar. En kryssning till polcirkeln är också en resa till de nordligaste delarna av Norge, bland underbara fjordar, mystiska skogar och ståtliga berg, upp till Nordkapp.

Låt upptäcktsresanden i dig vakna till liv med en kryssning i Arktis och upplev en helt unik resa bland glaciärlandskap, majestätiska fjordar och horisonter som du sent kommer att glömma.

Kryssningar till Island och Grönland i juni 2025

Närma dig polcirkeln med MSC Cruises! Varje sommar kan du upptäcka Island och Grönland med en resa som inte får missas. I juni kan du kryssa från Warnemünde eller Köpenhamn på en storslagen 21-nätters resa ombord på MSC Poesia och kasta dig in i den naturliga prakten i norra Arktis på en magisk kryssning runt Island, Grönland, Danmark och Orkneyöarna.

Iceland, Arctic cruises | MSC Cruises
Greenland, Nuuk - Arctic cruises | MSC Cruises
Iceland, Arctic cruises | MSC Cruises

ISLAND OCH ORKNEYÖARNA

MSC Poesia kommer att runda Island och segla mot Akureyri och Isafjordur med en övernattning i Reykjavik. Denna Islandskryssning ger dig möjlighet att besöka öns kompromisslösa vulkanmiljöer och magiska vattenfall. Få syn på lunnefåglar och fjällrävar, eller upptäck gamla vikingasamhällen och moderna ekobyar. När du lämnar Island kommer du att fascineras av de trollbindande Orkneyöarna i Skottland, där du kan fördjupa dig i den vilda miljön, i ett land som kombinerar historiska skeenden med legendariska berättelser om fornnordiskt ursprung.

 

Greenland, Arctic cruises | MSC Cruises
Greenland, Arctic cruises | MSC Cruises
Prince Christian Sound, Greenland - Arctic cruises | MSC Cruises

GRÖNLAND

Efter att ha passerat granitklipporna i Prins Christians sund väntar dig snötäckta landskap på Grönland. Upplev den orörda avskildheten på denna otroliga ö under din Grönlandskryssning mot Nuuk, Ilulissat och Qaqortoq. Med en övernattning i Ilulissat kommer du att kunna nå Serermiut-isbergen och den frusna fjorden Kangia. Upptäck vattenfall och höga berg till fots eller med helikopter, samtidigt som du solar dig i det subtila skenet från upp till 20 timmars solljus per dag.

 

Boka nu

I juni kan du unna dig en minnesvärd semester genom att ta del av de bästa erbjudandena på kryssningar i Arktis med MSC Cruises.

Bokningsvillkor

Priser är för endast kryssning, per person, i SEK och baserade på boende i dubbelhytt. Priserna gäller för personer boende i Sverige och kan komma att ändras. Detta är inte en direktbokningsmiljö och priserna kan komma att skilja sig mot de som syns i första steget av bokningsprocessen. Kryssningens slutgiltiga priser presenteras innan bokningen bekräftas. Serviceavgiften är en obligatorisk del av totalpriset. Om vi upptäcker att priset är felaktigt vid bokning har vi rätt att korrigera felaktigheten. Du kan då boka din kryssning till nytt pris eller välja en annan kryssning. MSC Cruises förbehåller sig rätten att ändra hyttnummer inom samma hyttkategori eller till en högre kategori. Läs också våra bokningsvillkor innan du bokar.