HÅLLBARHET

HÅLLBARHETSRAPPORTER

 

På MSC Cruises är hållbarhet inte bara ett modeord utan ett långsiktigt affärsengagemang.
Bläddra i våra hållbarhetsrapporter för att förstå mer om vad vi faktiskt gör.

Vårt hållbarhetsprogram

Vårt engagemang för en mer hållbar framtid beskrivs i vår lättbegripliga handlingsplan för hållbarhet. Vi arbetar på flera fronter: minska våra utsläpp till noll, förbättra luften omkring oss, använda resurser klokt, stödja de platser vi besöker, ta hand om vårt team och våra gäster och välja våra leverantörer noggrant. Dessa insatser organiseras i våra huvudsakliga åtgärdsområden - Planet, People, Fuel and Technology, Supply Chain och Responsible Tourism för att visa vårt engagemang för att skydda miljön, stödja våra samhällen och säkerställa en hållbar framtid för kryssningstrafiken.

PLANET

Vi är fullt engagerade i att spela vår roll för att ta itu med klimatförändringar och främja havets biologiska mångfald. Vi är fast beslutna att påskynda vår övergång mot nettonollutsläpp för vår flotta till 2050. Vi arbetar nära med ledande teknikföretag, varv och bränsleleverantörer för att tänja på gränserna för vad som är möjligt.

Läs mer

PLANET

sustainability_planet_sitecore

PEOPLE

MSC Cruises är ett företag som fokuserar på människor, som sysselsätter tiotusentals människor av flera nationaliteter världen över. Vår första prioritet är att våra passagerare och besättningsmedlemmar ska vara säkra och friska. Vårt team spelar en mycket viktig roll för att göra vår gästupplevelse till en framgång, och vi vet hur viktigt det är att stötta deras välbefinnande.

Läs mer

PEOPLE

sustainability_sitecore_people

PLACE

Våra kryssningar tillåter människor att besöka några av de vackraste och mest spännande destinationerna som världen har att erbjuda – och vi vill fortsätta med detta. Vi främjar mer ansvarsfulla resor och levererar större sociala och ekonomiska resultat för de samhällen vi besöker.

Läs mer

PLACE

sustainability_place_sitecore

PROCUREMENT

Våra åtgärder för mer hållbara kryssningar gäller även vår upphandlingspolicy. Varje år upphandlar vi tusentals olika föremål för att driva vår verksamhet, från motordelar till handtvål, besättningsuniformer till mat och dryck och vi måste göra detta ansvarsfullt och med omtanke.

Läs mer

PROCUREMENT

sustainability_procurement_sitecore
MSC Foundation
msc-foundation" >

MSC FOUNDATION

TILLSAMMANS KAN VI GÖRA SKILLNAD
Som ett familjeägt företag med ett globalt sjöfartsarv som går tillbaka till 1675, bryr vi oss passionerat om haven och har en verklig kärlek till de vackra platser och inspirerande kulturer som vi erbjuder våra gäster att utforska, över hela världen. Detta har lett till att vi har lanserat många livsförändrande initiativ under årens lopp. Den ideella MSC Foundation grundades 2018 för att leda och samordna dessa bevarande- och humanitära åtaganden över hela världen, utveckla de långvariga filantropiska partnerskapen mellan alla företag i MSC-koncernen och lansera många nya initiativ. MSC Foundation är nu en ledande global filantropisk organisation som stöder initiativ för att bevara haven och arbetar för att återställa den kritiska balansen mellan människa och natur. Genom att använda vår globala räckvidd och unika kunskap om havet vidtar vi omedelbara åtgärder för att skydda och vårda den blå planeten, dess invånare och vårt gemensamma kulturarv. Vi hjälper också katastrofdrabbade befolkningar till återhämtning och stödjer utsatta samhällen runt om i världen så att de kan förverkliga sin fulla potential genom utbildning, hållbar utveckling och humanitära medicinska program..