Our Cruise Ships

Discover MSC Cruises line fleet and the unique features of every MSC cruise ship. Each of our cruises is the utmost in innovation, on-board experience and performances.
Find out the pleasure of cruising in comfort to the best destinations in the world!

BOENDE

I allt från rymliga sviter till grupper av sammanlänkade hytter kan du njuta av den vackra dekoren och den överlägsna komforten

MSC FOR ME

MSC fo Me logo

En expanderande flotta med futuristisk teknik.

På våra senaste fartyg hjälper appen MSC for Me dig att organisera din tid, boka middagsarrangemang och 
utflykter eller hitta dina barn ombord. Vår nya virtuella personliga kryssningsassistent, ZOE, gör tillvaron ombord enklare genom att snabbt ge de svar du behöver, utan att du måste lämna hytten. 

Discover more

MSC for ME

MILJÖVÄNLIGA FARTYG

Eco ship

Oceanerna och haven har alltid utgjort basen för MSC Cruises och vi känner ett stort ansvar för att bevara och skydda dem. 

 

KVALITETSSÄKRING Vi har fått ISO-certifiering för miljöskyddsarbetet ombord på våra fartyg för vårt skydd av de ekosystem fartygen kommer i kontakt med samt vår kvalitetssäkring både till havs och i land. 

ENERGISNÅLA SYSTEM
Vi använder ett urval av innovativa energisparande tekniker som exempelvis optimering av luftkonditioneringen och automatisk värmereglering i hytterna. 

SOPHANTERING OCH ÅTERVINNING Vi använder de senaste lösningarna för miljövänlig sophantering och återvinning av avloppsvatten ombord på våra fartyg, helt i enlighet med högsta miljöstandard.


Vi har stor respekt för världens hav och vi försöker ständigt utveckla oss så vi blir mer miljövänliga i allt vi gör. Vi jobbar hårt för att hitta nya innovativa sätt att minska vår miljöpåverkan genom att använda modern teknik och miljövänliga material i vår organisation.


Vi har fått ISO-certifiering för miljöskyddsarbetet ombord på våra fartyg för vårt skydd av de ekosystem fartygen kommer i kontakt med samt vår kvalitetssäkring både till havs och i land. Det innebär att vi arbetar för att uppnå högsta möjliga bränsleeffektivitet och idag använder vi scrubbers i alla våra nya fartyg som minskar svavelutsläppet genom att rena avgaserna i motorerna, snart har även våra äldre fartyg scrubbers installerade också.


Inget spillvatten lämnar våra fartyg utan en ordentlig reningsprocess. All våra fartyg är utrustade med ett avancerat avloppsvattenbehandlingssystem som filtrerar vattnet i olika steg. Som ett resultat av denna process når avloppsvattnet som vi släpper ut kranvattenskvalité. Annat flytande avfall som kan vara farligt för miljön, såsom matolja, oljevatten, smörjmedel och rengöringsmedel, släpps aldrig och under inga omständigheter i havet, utan töms av auktoriserade företag i land.


Material som används ombord på våra fartyg källsorteras och lämnas av i land, och vi har tagit bort ett stort antal engångsplatsartiklar från våra fartyg och verksamhet på land som har ersatts med miljövänliga lösningar. För att minska matsvinnet ombord utgår vi från våra gästers och beräknar förbrukningen av alla råvaror för att få så lite matsvinn som möjligt.

Eco ship

Our Cruise Ships

Discover MSC Cruises line fleet and the unique features of every MSC cruise ship. Each of our cruises is the utmost in innovation, on-board experience and performances.
Find out the pleasure of cruising in comfort to the best destinations in the world!