help
phone_white
(*) Obligatoriska uppgifter
När du klickar på Skicka godkänner du MSC Cruises bokningsvillkor
Ett fel uppstod, vänligen försök igen.

Vad är en kryssning?

Precis som på en chartersemester bor du på en resort. Ett kryssningsfartyg kan du betrakta som en flytande resort som byter plats varje dag och du vaknar upp till en ny vy varje morgon, men du behöver endast packa upp väskan en gång. Kryssningar är en prisvärd reseform, helpension ombord ingår samt mängder av aktiviteter och underhållning.

 

Vi erbjuder kryssningar världen över till mängder av spännande resmål och destinationer som Medelhavet, Karibien, Antillerna,
Emiraterna, Röda Havet, norra Europa, Nordamerika, Sydamerika, Sydafrika och Asien.

I dagsläget består vår moderna flotta av 22 fartyg och nummer 23 har premiär våren 2025, MSC World America.
Som ett familjeägt företag värdesätter MSC Cruises familjen. Vi har ett prisbelönat familjeerbjudande och det finns mängder av aktiviteter för alla åldrar och smaker ombord.

Livet ombord


En fördom vi hör från många som funderar kring kryssningar är att de oroar sig över att dagarna till havs är långtråkiga. Men faktum är att de många återkommande kryssningsresenärerna däremot brukar uppskatta dagarna till havs lite extra, då det finns tillfälle att passa på att nyttja men också uppleva alla aktiviteter och sysselsättningar som finns tillgängliga. Dagarna till havs är nödvändiga för att hinna utforska det stora utbudet aktiviteter som erbjuds ombord.
 
Vattenland, pooler, spa, bowling, zip-line, dansa, träna eller sola.
Listan kan göras lång över aktiviteter och underhållning som erbjuds ombord, varje dag kan du uppleva fantastiska shower i sann Broadway-anda. För de allra minsta finns det barn- och tonårsklubbar. Varje dag levereras ett program med samtliga aktiviteter som finns att välja på ombord till hytten och i MSC for Me-appen. Det är större sannolikhet att du kommer ha svårt att välja vilka aktiviteter du hinner med under din kryssning, än att du blir uttråkad.
 
Om du gillar att träna så finns det fullutrustade gym med löpband, maskiner och fria vikter och för den som vill går det även att boka in sig på gruppträning.

Livet ombord

Life on board - discover more | MSC Cruises

Bekvämt boende


Det finns ett brett utbud av hytter och sviter att välja mellan i olika prisklasser, storlekar och utförande. Allt från MSC Yacht Clubs lyxiga sviter till enklare insideshytter. Det finns även hytter med balkong och havsutsikt samt anslutande hytter för barnfamiljer och större resesällskap.
 
De tre vanligaste hyttkategorierna är insideshytter, hytter med havsutsikt och balkonghytter:
 
 • Insideshytter har inte har någon utsikt från hytten men har alla nödvändiga bekvämligheter som man behöver för att avnjuta sin kryssning.
 • Hytter med havsutsikt har lite fler bekvämligheter än insideshytterna. Utöver detta så har de ett fönster med utsikt över vattnet, vilket ger ett naturligt ljusinsläpp och möjligheten att se nya vyer varje dag från bekvämligheten av sin hytt.
 • Balkonghytterna är ungefär i samma storlek som de två ovan nämnda hyttkategorierna, med den stora skillnaden att det finns en balkong i anslutning till hytten som lyfter upplevelsen av rummet ytterligare, med ljusinsläpp och möjligheten att imponeras av nya vyer varje dag. På balkongen kan du njuta av din frukost, samtidigt som havsbrisen omfamnar dig.

Bekvämt boende

Comfortable accommodation | MSC Cruises

Njut av god mat


Som ett italienskt familjeföretag är maten viktig. När du beställer en kryssning ingår alltid helpension i buffé- och á la carterestaurangerna som erbjuder frukost, lunch och middag. Restaurangerna erbjuder ett rikt och varierat utbud av mat som även innefattar vegetariska och veganska alternativ. Du kan komponera din trerättersmeny baserat på kvällens utbud. Du tilldelas en plats i á la carterestaurangerna som är din plats under hela vistelsen. Ombord på fartygen finns även olika specialrestauranger med olika teman som går att boka mot en extra avgift. 
 

Njut av god mat

Enjoy good food on board our ships | MSC Cruises

Tilläggsprodukter


Tilläggsprodukter är produkter, upplevelser och service som du kan lägga till för att skräddarsy din kryssning och sätta en extra guldkant på din semester!
 
Några av våra många tilläggsprodukter är följande:
 
 • Drycketpaket
  Kryssningarna går att bokas med eller utan dryckespaket. Ett dryckespaket sätter guldkant på din kryssning och ger dig en All Inclusive-upplevelse utöver det vanliga, totalt erbjuds fem olika dryckespaket efter smak och behov, både med och utan alkohol.
 • Specialrestauranger
  Vi har specialrestauranger som kommer att göra både dina smaklökar och din plånbok nöjda. Du kan bland annat välja mellan steak house, tapas, sushi och asian fusion.
 • Utflykter
  En av de största anledningarna till att resa är att upptäcka nya platser och vi erbjuder en stor mängd utflykter. Flerspråkiga guider är redo att berätta allt intressant och viktigt kring ditt resmål. Vi har något för alla oavsett om du är sugen på äventyr, historia, kultur eller en kulinarisk upplevelse. Du har alltid möjligheten att kliva av och utforska destinationerna på egen hand.
 • Spa, skönhet & hälsa
  Relaxa! Vi har vårt MSC Aurea Spa med massage och utvalda skönhetsbehandlingar... allt för att du ska kunna slappna av och skämma bort dig själv.

Tilläggsprodukter

Utflykter & aktiviteter | MSC Cruises

Valuta för pengarna


Kryssningar är en väldigt prisvärd reseform! Jämför gärna våra priser mot en vanlig chartersemester eller andra kryssningsrederier, våra priser tål att jämföras. Ombord är det helpension som ingår i huvudrestaurangerna, samt att det finns massor av aktiviteter och underhållning. Du kan boka allt innan avfärd och priserna vid förbokning är oftast lägre än om de läggs till väl ombord på kryssningsfartyget. Eftersom allt går att boka redan innan avfärd kan du skräddarsy din resa redan hemma i soffan, i lugn och ro, med vetskapen om vad din semester kommer att kosta.
 
 

Valuta för pengarna

Valuta för pengarna | MSC Cruises

Vart ska jag åka på kryssning?


När man väljer vart man vill åka på kryssning måste man fråga sig själv vad det är man vill uppleva. Det är många faktorer som spelar in i detta beslut och de olika destinationerna visar upp sig från sina bästa, men ofta helt olika sidor utifrån vilken säsong du åker.
 
Karibien är kryssningsindustrins Mecka. Om du söker efter sol och bad så lämpar sig Karibien alldeles perfekt året om. Samtliga av våra kryssningar i Karibien gör stopp vid Ocean Cay, vår alldeles egna privata paradisö. Om du vill ö-hoppa mellan Västindiens pärlor, så rekommenderar vi vinterkryssningar i Antillerna  där du kan utforska 10 vykortsvackra platser på 14 nätter.
 
Vår mest populära region är Medelhavet som under sommaren är ett varmt och solsäkert kort. Medelhavet är även ett populärt resemål under vintern, då temperaturerna blir behagligare, köerna till turistattraktionerna kortare och du kan i lugn och ro utforska det stora kulturella arvet i områdets städer. 
 
Våra sommarkryssningar i Norra Europa är ett utmärkt sätt att uppleva och njuta av den fantastiska naturen och de storslagna vyer som finns runtom de norra delarna av Europa. Vi besöker bland annat de Norska Fjordarna, Grönland, Island, Baltikum och de Brittiska öarna. Dessa kryssningar passar dig som vill resa i närområdet, alldeles perfekt. Under sommarhalvåret erbjuder vi även kryssningar från Stockholm och Oslo. En av våra mest populära avresehamnar som erbjuds kontinuerligt är Köpenhamn, härifrån erbjuds veckokryssningar till de magnifika norska fjordarna. Sen 2022 erbjuder vi även kryssningar i Norra Europa under vinterhalvåret.
 
Kontrasterna blir aldrig större än under våra vinterkryssningar i Emiraterna, här blandas ökenlandskap med futuristiska skyskrapor. Detta är ett perfekt alternativ att uppleva platser som Dubai, Abu Dhabi, Muscat, Doha och Khasab.
 
För dig som är äventyrslysten och drömmer om att se världen, så erbjuder vi MSC World Cruise, som är en världsomsegling som tar en till världens alla möjliga hörn. Under 121 dagar tar MSC Poesia dig till 52 fantastiska destinationer i 31 olika länder!

Vart ska jag åka på kryssning?

Kryssningsupplevelsen | MSC Cruises