-FAQ-
Kryssningar till Saudiarabien & Röda Havet - Vinter 2022/2023

ALLMÄN INFORMATION

Vår helt nya säsongsbetonade kryssningar till Saudiarabien och Röda havet är det allra bästa sättet att upptäcka denna fascinerande del av Mellanöstern. Ombord kan gästerna njuta av underhållning i världsklass, utsökt mat i våra restauranger, MSC Cruises prisbelönta familjeprogram och ett stort utbud av utflykter för att upptäcka den här regionens autentiska skönheter.

INFORMATION INNAN KRYSSNINGEN

Vad är det för inresekrav till Saudiarabien och ombordstigningshamnen Jeddah?

Gäster som kryssar med MSC Splendida och avreser från Jeddah kommer att behöva ha ett giltigt visum (se nästa fråga) och uppfylla vissa covid-relaterade krav. Detaljerad information om alla våra vinterkryssningar inklusive kryssningar i Saudiarabien och Röda havet finns på MSC Cruises hemsida.

 

Hur får MSC Splendida-gäster resevisum för Saudiarabien och Jordanien?

Det är resenärernas eget ansvar att införskaffa visum till Saudiarabien. För att få ett giltigt visum måste varje gäst som går ombord från Jeddah registrera sig och skapa visumansökan på webbplatsen www.visa.visitsaudi.com. Varje gäst som går ombord från Safaga måste registrera sig och skapa visumansökan på webbplatsen https://enjazit.com.sa/Account/Register.

Alla gäster från länder inom Gulf Cooperation Council-länderna kommer inte att behöva visum. Gästernas pass måste vara gilitiga minst 6 månader efter restillfället.

 

För gäster som köper ett MSC Fly & Cruise-paket är kostnaden för VISA redan inkluderad i paketpriset. Men på grund av tekniska begränsningar av den saudiska portalen kan vi inte tillhandahålla det saudiska visumet automatiskt före kryssningen. Därför ber vi varje flyg- och kryssningsgäst att ansöka om det elektroniska Saudivisumet före sin kryssning genom att att klicka på länken ovan. Kostnaden på 130 USD per passagerare kommer att återbetalas av MSC Cruises via en återbetalningsbar ombordkredit under kryssningen på MSC Bellissima. Eventuellt belopp som inte spenderas ombord kommer att återbetalas kontant före landstigning.


Alla gäster från länder inom Gulf Cooperation Council-länderna kommer inte att behöva visum.

Visum för att besöka Jordanien på en av våra utflykter kommer att inkluderas i gästens kryssningspaket, oavsett om det är en fly&cruise-bokning eller endast en kryssningsbokning. Gästernas pass måste ha minst 6 månaders giltighet vid resetillfället.

 

Kommer det att finnas ytterligare rese- och covid-relaterade krav under kryssningen?
MSC Cruises erbjuder ett säkert och tryggt semesteralternativ tack vare MSC Cruises omfattande hälso- och säkerhetsprotokoll.
MSC Cruises utvärderar kontinuerligt utvecklingen av pandemin och covid-19 och kommer att anpassa hälso- och säkerhetsåtgärderna därefter.

OMBORDUPPLEVELSEN

Vilken typ av mat kommer att serveras?

Ombord finns eleganta huvudrestauranger med nya internationella och lokala menyer varje dag samt en informell bufférestaurang, MSC Splendida erbjuder också kulinariska upplevelser i specialrestaurangerna: från äkta teppanyaki och japanska delikatesser, till fransk mat, spanska tapas och amerikanskt steakhouse. Eftersom gästprofilen för MSC Splendida kryssningar kommer att vara cirka 50% internationella gäster och 50% från Saudiarabien kommer MSC Cruises att erbjuda ett stort utbud av matalternativ inklusive många lokala alternativ och halal.

- Dryck

MSC Splendidas rutt innehåller anlöp till tre hamnar i Saudiarabien, kommer det att serveras alkohol ombord?

Ja, alkohol kommer att finnas tillgängligt för våra gäster ombord på MSC Splendida under hennes vintersäsong i Röda havet. Med hänsyn till saudiska lagar kommer alkoholhaltiga drycker dock inte att serveras under vistelsen i saudiarabiska hamnar. Vår långa lista med alkoholfria drycker kommer att berikas ytterligare för att erbjuda fler dryckesval när fartyget stannar i saudiarabiska hamnar.

- Klädkod

Finns det en specifik klädkod för gäster ombord på fartyget eller vid poolen?

Vi har en klädkod för alla våra kryssningar - inte bara i Röda havet - och alla våra gäster uppmanas att klä sig lämpligt som de skulle göra i sitt vardagliga liv. Detsamma gäller när gästerna kopplar av vid poolen.

UTFLYKTER

Finns det en lista över utflykter för kryssningarna i Röda havet?

Ett spektakulärt utflyktsprogram för både Saudiarabien och Jordanien finns redan tillgängligt och kan bokas via våra olika kanaler. Oberoende utflykter är tillåtna, enligt lokala hamnkrav.Finns det en specifik klädkod för utflykter i Saudiarabien?

Alla våra gäster – män och kvinnor – kommer att behöva respektera lokala seder och traditioner något som vi och våra gäster är vana vid med under våra kryssningar i Gulfregionen där kläderna måste vara lämpliga. Lokala seder i Saudiarabien kräver att män och kvinnor klär sig anständigt med sina axlar och knän täckta i allmänna utrymmen och gäster bör undvika att bära åtsittande kläder eller kläder med stötande språk eller bilder.Kommer det att finnas restriktioner under utflykterna till destinationer i Saudiarabien?

Gästerna kommer att upptäcka Saudiarabien och Röda havet tack vare organiserade utflykter av MSC Cruises som genomförs med högsta standard för hälsa och säkerhet. Även om den anständiga klädkoden gäller när gäster är i land i Saudiarabien är det särskilt viktigt i och runt religiösa byggnader och monument, där kommer även kvinnor 
att bli ombedda att täcka sitt hår. Det är förbjudet att fotografera saudiska invånare utan deras tillåtelse.Vilka är säkerhetskraven för att gå iland i Aqaba, Jordanien?

Alla gäster som går i land i Aqaba måste göra ett Covid-test ombord.

För de som går i land med en MSC-utflykt inkluderar priset för utflykten alltid priset för testet som är obligatoriskt för att gå i land, testet kommer att utföras ombord på MSC Bellissima.

YTTERLIGARE INFORMATION OM OMBORDUPPLEVELSEN

- Maten ombord

Kommer ni att servera halalmat ombord?
Ja, halalmat kommer att serveras i alla matställen på hela fartyget.

- Språk ombord

Vilka språk kommer att talas ombord på MSC Splendida under hennes kryssningar till Röda havet?

Gästprofilen för MSC Bellissimas kryssningar kommer att vara cirka 50% internationella gäster och 50% från Saudiarabien. Precis som på alla våra andra fartyg kommer offentliga meddelanden och tryckt material ombord på MSC Splendida att finnas tillgängliga på våra vanliga sex internationella språk (engelska, italienska, tyska, franska, spanska och portugisiska). Utöver dessa språk och för att även ge den bästa servicen och upplevelsen till våra lokala gäster kommer arabiska också att användas för offentliga tillkännagivanden och vi kommer att ha ett antal arabisktalande personal ombord på alla MSC Splendida kryssningar under hela säsongen.-


- Blandade områden och områden endast för kvinnor

Kommer ni att ha några områden tillgängliga exklusivt för kvinnor?
Det kommer att erbjudas både blandade områden och områden endast för kvinnor bland fartygets allmänna utrymmen, exempelvis i MSC AUREA SPA, för att ta emot våra internationella och lokala gäster med hänsyn till deras kultur och praxis.