Ombordstigning

Ombordstigning påbörjas vid den incheckningstid som står på din kryssningsbiljett. Incheckningen stänger två timmar innan fartyget lägger ut i samtliga ombordstigningshamnar. Innan ni kommer till hamnen ber vi er kontrollera att alla personuppgifter som står på ombordstigningsblanketten på e-biljetten är korrekta. Du måste visa upp ombordstigningsblanketten innan du bordar.

I terminalen

1. Lämna över ditt bagage till personalen som kommer att skicka det direkt till din hytt. Samtliga väskor ska märkas i förväg med förnamn och efternamn, fartygets namn, hyttnummer samt datum och avresehamn.

2. Gå till ombordstigningsområdet med samtliga personliga resedokument som krävs för kryssningen, och visa upp ombordstigningsblanketten på din kryssningsbiljett eller via MSC for Me (om tillämpligt). Hämta ut ditt kryssningskort och MSC-armband (om tillämpligt). Gäster i MSC Yacht Club har ett exklusivt incheckningsområde och får hjälp med bagaget av vårt butler-team i terminalen, som eskorterar dem till den särskilda kön för prioriterad incheckning. På begäran kommer butlern också att packa upp gästernas resväskor.

3. Fortsätt till säkerhetskontrollen. Notera att personalen kan komma att visitera dig och/eller söka genom ditt bagage, samt konfiskera eventuella föremål som kan utgöra en säkerhetsrisk.

4. Borda fartyget där personal kommer att ta ett säkerhetsfoto, om du inte redan gjort detta via appen MSC for Me eller vid incheckning online (om tillämpligt). Gå sedan till hytten.

Ombord

5. Gå till din hytt. Ditt kryssningskort fungerar som nyckel till hytten och magnetkortet kan även användas för att betala för produkter och tjänster ombord. För gäster i MSC Yacht Club används det också för att komma in i MSC Yacht Club-området. Om din hytt inte är klar ännu kan du ändå göra inköp i barerna och restaurangerna genom att ge besättningen ditt hyttnummer och namn.

6. Aktivera ditt kryssningskort för inköp ombord. (Se avsnittet om ombordbetalningar nedan för mer information om hur du gör detta).

7. Delta i den obligatoriska säkerhetsövningen.

8. Missa inte MSC Cruise Guide, en viktig presentation där vi berättar om allt du behöver känna till för att till fullo njuta av din kryssning. Ombordstigningsprocessen kan vara annorlunda för MSC Seaside och MSC Divina.

Flyg och ombordstigning

På kryssningar som innefattar anslutningsflyg bör gästerna checka in på flygbolagets webbplats tidigast 23 timmar före avresa eller vid flygplatsens incheckningsdisk minst två timmar före avgång. Vid ankomsten till resmålets flygplats finner gästerna kryssningsassistans och transport till hamnen (3 timmar före planerad avresetid om inte annat anges).

 

- MSC Lounge och MSC Terrace

På Genuas flygplats finns en bekväm MSC Lounge och MSC Terrace, exklusivt för våra gäster, de dagar vi har fartyg som avgår från Genua. Dessa är belägna i avgångshallen ovanför Check In-diskarna, nära flygplatsens restaurang/buffe. MSC Terrace har öppet under vår- och sommarmånaderna när vädret så tillåter. En representant från MSC finns alltid till hands för att hjälpa till vid eventuella problem och för att ge information om avgångstider, eventuella förseningar eller dylikt.