Agadir

Agadir Cruise

Det moderna resultatet av tusen år av tradition

Agadir var, av allt att döma, en unik hamn i Atlanten innan den totalförstördes i den hemska jordbävningen år 1960. Jordbävningen var en särskilt traumatisk upplevelse då landet endast hade varit självständigt i fyra år. Återuppbyggnaden visade dock det moderna Marocko från sin bästa sida och efter ett halvt århundrade är resultatet mycket imponerande.

På din kryssning till Marocko kan du beundra park- och trädgårdsstråken som går igenom hotell- och bostadsområdena. Den fantastiska stranden är oinskränkt av höghus i spansk kuststil. Centrala Agadir är en exotisk kryssningsutflykt: området är centrerat på korsningen mellan Boulevard Hassan II, Avenue Prince Moulay Abdallah och Avenue du Prince Sidi Mohammed.

Stadskärnan byggdes om i 1960-talets ”modernistiska” stil och har allt man kan förvänta sig: kontorsbyggnader, postkontor, stadshus (Hôtel de Ville), saluhall och banker. Agadirs strand är storslagen: vidder av fin sand som sträcker sig över ett imponerande avstånd till söder om staden och som sopas varje morgon och patrulleras av ridande poliser.

Längs med stranden finns caféer som hyr ut solstolar och parasoll. Det bör betonas att strömmarna i Atlanten är mycket starka och havet lämpar sig inte för barn utan noggrann övervakning. Det rekommenderas även att vuxna inte badar ensamma.

Om du vill ta paus från stranden och speciellt om du har barn att roa, kan en kryssningsutflykt inte vara fulländad utan en promenad i Fåglarnas dal, ett smalt stråk av park med ett litet aviarium med exotiska fåglar, en liten flock manfår och ett par andra däggdjur, ett vattenfall och en lekplats. Det är väldigt trevligt och den frodiga växtligheten lockar ett rikt utbud av fåglar året om, även om en del av djurinhägnaderna oundvikligen är beklämmande små.

Cruises from / to Agadir in 2023

Excursions & Activities Agadir