Bagage

Max bagage per person

Varje gäst kan checka in:

 

  • två resväskor per person* (med maxmått 90x75x43 cm och maxvikt 23 kg per väska)
  • två kollin som handbagage per person* (med maxmått 56x45x25 cm och maxvikt 23 kg per väska)

 

Bagagemängden i varje hytt får inte överskrida 100 kg och/eller 8 kollin för samtliga passagerare i samma hytt. 
Kollin utöver denna gräns accepteras inte vid incheckningen.
Gäster som överskrider dessa gränser bör vid bokningstillfället kontakta MSC Cruises direkt eller via sin resebyrå för att ta reda på hur de separat kan transportera mer bagage än det tillåtna bagaget, till en extra fraktavgift.

*Kontrollera kryssningsbiljetten för mer information..

Föremål att packa i handbagaget

Resedokument och pass, pengar, smycken och andra dyrbara föremål, elektroniska enheter, mediciner, blöjor, och andra föremål som du kan komma att behöva med kort varsel. 
 
OBS: Föremål som anses ömtåliga, personliga och/eller värdefulla måste bäras i handbagage eftersom MSC Cruises friskriver sig från ansvar för förlust eller skada på sådana föremål. Försäkra dig om att du har identitetshandlingar/pass och alla incheckningsdokument till hands. Värdefullt bagage och försäkring: notera att bagaget reser på din egen risk. Försäkring kan tas ut genom MSC Cruises, allmänna villkor tillämpas. 
 

Föremål som är förbjudna ombord

Hamnens säkerhetspersonal är skyldiga att visitera gäster och söka genom bagage för att beslagta föremål som internationellt anses utgöra en risk för gästernas, besättningens och fartygets säkerhet. Sådana föremål kommer att beslagtas och inte återlämnas. Alkohol, eldhandvapen, vassa föremål som knivar och saxar, brandfarliga och explosiva varor, föremål med värmeelement eller öppen låga (t.ex. strykjärn, vattenkokare, värmeplattor, stearinljus, rökelse), drönare. Om explosiva varor, vapen eller olagliga droger hittas kommer polis omedelbart att tillkallas. MSC Cruises kommer att tvingas neka gäster som inte följer dessa regler från att komma ombord. Av arbetsmiljöskäl kan inte heller drycker och mat (inklusive delvis uppätna eller hemlagade rätter) inte heller tas ombord. Undantag: torrvaror, förpackad och kommersiellt tillverkad mat.

Föremål som du kan lämna hemma

Badhanddukar eller hårtorkar (du finner dessa i hytten); solkrämer eller skönhetsprodukter (som alla finns att köpa i butikerna ombord).

Barnvagnar och rullstolar

Barnvagnar och rullstolar är alltid välkomna ombord. Däremot måste rullstolar anmälas vid tiden för bokningsbekräftelse. Rullstolar finns tillgängliga för lån på samtliga fartyg i MSC Cruises flotta, för användning under ombordstigning och landstigning eller i händelse av en nödsituation.

Flygtransport och förlorat bagage

Gäster som reser till avresehamnen med flyg bör vid bokningstillfället kontrollera storleks- och viktbegränsningarna för bagaget. Flygbolagen förbehåller sig rätten att ta ut ett tillägg för övervikt. MSC Cruises tar inget ansvar för eventuella problem som uppstår vid flygresan.

Vid bagagehanteringsfel av flygbolaget erbjuder vi en bagageåterlämningstjänst Vi arbetar med hittegodskontoren på alla flygplatser och kommer göra vårt yttersta för att spåra ditt bagage och, om möjligt, få det skickat direkt till fartyget vid en av anloppshamnarna. För att vi på bästa sätt ska kunna hjälpa dig att spåra borttappat bagage behöver du visa oss en PIR-rapport (Property Irregularity Report) från hittegodsavdelningen på den flygplats där du anmälde bagageförlusten.

 

Bagagehantering under ombordstigning och avstigning

Innan kryssningsterminalen rekommenderar vi gästerna att märka sitt bagage med de taggar som skickats tillsammans med kryssningsbiljetten och lämna det till MSCs personal vid terminalen. Bagaget kommer att levereras direkt till din hytt strax efter ombordstigning.

Två dagar innan kryssningens slut får gästerna i sina hytter information om avstigningen och bagagelappar. Vänligen lämna märkt bagage utanför hyttdörren kvällen innan du lämnar fartyget. Bagaget samlas in och levereras direkt i terminalen under avstigningen. Observera att processen för bagaget under ombordstigning och avstigning kan variera mellan hamnarna.

Förlorat bagage

MSC Cruises, dess anställda och agenter tar inte ansvar för skada på och förlust eller stöld av gästers bagage. MSC Cruises ansvar med avseende på förlorat, skadat eller ej levererat bagage förklaras i passageraravtalet. I händelse av förlust av eller skada på bagage bör en representant för MSC Cruises kontaktas omedelbart. Annars måste en försäkring tecknas med MSC Cruises.