PLACE

Samarbete med lokala myndigheter, samhällsgrupper och partner, så som Cruise Lines International Association (CLIA), för att dela information och integrera policies och strategier för att hjälpa och stötta ansvarstagande turismförvaltning.

Tillsammans främjer ansvarsfullt resande som i sin tur leder till bättre sociala och ekonomiska utkomster för  de samhällen vi besöker.

Ekonomisk inverkan

Vi fortsätter att investera miljoner Euro i nya hållbara terminalanläggningar, och arbetet med flera av dessa har fortsatt:

  • Kryssningsterminalen i Durban, Sydafrika togs i bruk i december 2021
  • Uppförandet av den nya MSC kryssningsterminalen i Miami påbörjades under sommaren 2021
  • En ny MSC kryssningsterminal i Barcelona väntas tas i bruk under 2023

 

Vårt minimumkrav på alla våra nya kryssningsterminaler är att de når upp till silver-nivån i LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).

Vi strävar efter att vara en positiv kraft i de samhällen vi besöker. Vi stimulerar den lokala ekonomin genom att köpa mat och dryck till våra fartyg. Även våra gäster bidrar genom att köpa utflykter, mat eller souvenierer från lokala försäljare.

På populära resemål så arbetar vi ofta med tourguider som anställer lokalt och stöttar dem i utvecklingen av sin verksamhet. Detta skapar jobb och engagemang i lokalsamhället för att skapa delade värderingar.

När vi utvecklar våra privata öar som är en del av våra desinationer, inkluderat Ocean Cay MSC marinreservat, Portuguese Island och Pomene så gör vi vårt yttersta för att anställda lokal personal för att bygga och underhålla verksamheten i land.

Vi fortsätter att arbete I samarbete med CLIA (Cruise Lines International Association) för att stötta strävandet av hållbar turism på de destinationer vi besöker.

Ekonomisk inverkan

Economic impact

Ansvarstagande utflykter: MSC Protectours

Vårt team som tar fram utflykter har arbetat tillsammans med researrangörer för att hitta och identifiera utflykter som är vilar på en grund av starka hållbarhetsprinciper. Kända som ’Protectours’, är dessa utflykter speciellt designade och framtagna för att utbilda våra gäster och främja ansvarstagande turism och hållbart resande. Många av dessa turer inkluderar transport med låg påverkan, som vandring, cykling eller paddling, och många av dem bidrar direkt till miljön genom att stötta arter och livsmiljöer, som vår Save a Turtle Tour i Cozumel.

Vi har samarbetat med Travelife för att tillhandahålla utbildning och kapacitetsuppbyggnad för alla de researrangörer vi arbetar med. Travelife är ett initiativ för företag inom turismnäringen för att uppnå hållbarhet: dessa specialiserade indikatorer baseras utifrån Global Sustainable Tourism Council’s Industry Standards kriterier, med fokus på försörningskedjans påverkan och ansvar hos researrangörer.

Utvecklingen av tillgängliga utflykter är något som prioriteras, med målet att kunna erbjuda gäster med begränsad rörlighet ett utbud av utflykter på varje destination. Alla våra ”Easy & Accessible”-utflykter har målet att ta bort hinder och försäkra smidig tillgång till alla höjdpunkter som besöks.

Ansvarstagande utflykter: MSC Protectours

MSC Protectours - sustainable excursions | MSC Cruises

Ocean Cay MSC Marine Reserve

Vi transformerade MSC Ocean Cay Marine Reserve från en övergiven industrianläggning till en ursprunglig destination, skapade en avlägsen och naturlig öde ö. Trots utmaningen, så blev fördelarna med utvecklingen av denna känsliga miljö genast märkbara, då den biologiska mångfalden ökade i havet, på land och i luften.

Genom våra ansträngningar har fågellivet ökat och många fågelarter har återvänt, även häckande par, och en ökning av migrerande fågelarter. Hägrar, ägretthäger och strandsnapparkan nu ofta ses och det har varit enstaka iakttagelser av rovfåglar, som fiskgjuse och tornfalk.

Våra ansträngningar i att ta bort betydande mängder metallskrot från vattnen runt ön har resulterat i dramatiska förbättringar i den loakala ekologin och mångfalden i marinlivet har blivit större. Nu är det vanligt att kunna se havssköldpaddor.

Genom MSC Foundation och Super Coral-programmet arbetar vi med ledande korall och marinexperter för att forska, utveckla, testa och förfina metoder för att vända nedgången av korallrev i den 165 kvadratkilometer stora marina miljön runt Ocean Cay. Korallrev stödjer den högsta biologiska mångfalden av alla ekosystem på Bahamas och är hem för ekologiskt hotade och kritiskt horade arter. Därför är målet att återuppbygga reven genom utvecklingen av koraller som är mer motståndskraftiga mot miljöhot som havsföroreninga roch uppvärmning.

Ocean Cay MSC Marine Reserve

Ocean Cay

Hållbarhetsrapporter

Utforska vårt hållbarhetsprogram som är organiserat utifrån fyra pelare: Planet, People, Place and Procurement.

Läs igenom våra hållbarhetsrapporter för att få reda på vad vi gör för att uppnå hållbara kryssningar.