MSC för UNICEF

MSC Cruises och UNICEF

Bekämpa undernäring bland barn

Svält har en förödande effekt på de yngsta och mest utsatta. Undernäring kräver över en miljon barns liv varje år och hämmar den fysiska och mentala utvecklingen hos många fler. Ändå krävs det så lite för att rädda dessa barn: endast 3 små påsar om dagen av färdig, näringsberikad måltidsersättning som exempelvis Plumpy’Nut® eller eeZeePaste Nut, som distribueras genom detta UNICEF-projekt.MSC samarbetar med UNICEF i detta viktiga projekt och bidrar till produktion och distribution av dessa näringsberikade måltidsersättningar. Tillsammans hjälps vi åt att se till att ett barns liv aldrig berövas sitt löfte. Ladda ner PDF om projektet

PROGRAM

Articles[0].Title

Att bekämpa svält och undernäring

Plumpy’Nut® är en ätfärdig extra näringsrik jordnötskräm som godkänts som måltidsersättning av Världshälsoorganisationen (WHO) för att behandla akut undernäring på endast sex veckor. Behandlingen sker i hemmet så barnet slipper utsättas för sjukhusvistelse. UNICEF organiserar ett komplett familjestödsprogram, följer varje barns framsteg och ger närings- och hälsorådgivning till familjen. Den färdiga, näringsberikade måltidsersättningen tillverkas om möjligt av lokala grödor i landet där den ska användas. Detta ger den lokala ekonomin en dubbel stimulans och inger hopp och inflytande till det lokala samhället. 


MSC Cruises och UNICEF har ingått ett samarbete för att leverera dessa färdiga, näringsberikade måltidsersättningar i samband med kris- och nödsituationer världen över.


ORGANISATION

UNICEF – United Nations Childrens Fund.


LÄNDER

Mindre utvecklade länder som befinner sig eller nyligen befunnit sig i krissituationer 


PROJEKT

Rädda barns liv genom att tillhandahålla ätfärdig näringsberikad måltidsersättning som Plumpy’Nut®. Dessa produkter utgör helhetslösningar för att behandla allvarlig undernäring när vanlig mat skulle vara ineffektivt eller utgöra en riskfaktor för barnet. 


PRODUKTBESKRIVNING

Högt näringsberikad jordnötsbaserad komplett måltidsersättning färdig att ätas direkt ur förpackningen utan tillagning eller tillsats av vatten. Produkten kan därför ges till barn i vilka situationer som helst. 


ÅLDRAR

Från 6 månader och äldre. 


STRATEGI

Leverera ätfärdig näringsberikad måltidsersättning till barn, utgöra ett stöd för deras familjer med medicinsk uppföljning samt närings- och hälsorådgivning i familjens närhet. 


MÅL

€ 2,000,000 på tre år.

VAD DU KAN GÖRA

Tillsammans bygger vi hopp

MSC är stolta över att stödja UNICEF i detta livräddande projekt och därför vill vi även bjuda in dig. Oavsett om du är förälder eller inte så vet vi alla att barnen är vår framtid och förtjänar det bästa. Därför reser barn gratis ombord på vår flotta under hela året.


VAD DU KAN GÖRA

Genom att skänka € 1 kan du hjälpa oss rädda livet på barn och ge dem hopp om en framtid. 


NÄR DU VILL GÖRA MER
Det finns ingen gräns för hur mycket du kan skänka om du vill göra mer. En hel behandling som omfattar sex veckors tillgång till måltidsersättning kostar omkring € 42. Varje euro du donerar räcker till tre påsar ätfärdig mat som bidrar till att rädda ett barns liv.

Tillsammans bygger vi hopp

VAD VI UPPNÅTT TILLSAMMANS

4 miljoner and counting

På 6 år, har vi tillsammans med våra gäster samlat in 4 miljoner Euro över hela välden.
 
Denna bedrift firades under en cermoni vid EXPO Milano 2015, där vi inför inbjudna kändisar, hundratals barn och andra besökare från hela världen, lämnade över en symbolisk check på 4 miljoner Euro till UNICEF.

FLER PROJEKT

Articles[0].Title

Sedan 2009 har vi tänt en gnista av hopp i barns liv.

ANDRA PROJEKT

  • Över 4.000.000 har samlats in tack vare MSCs resenärer.
  • Vi har upprätthållit stöd i 126 utsatta samhällen
  • Utbildning för barn som bor i favelas i Rio de Janeiro och Sao Paulo
  • Direkt engagemang med finansierade project, inklusive besök i de samhällen som omfattas av projektet.


ETT ORD FRÅN VÅR PARTNERS


Ni har givit oss glädjen att få leva och tro på våra drömmar”. Adelina Gomes de Souza, Community Leader Brâsilandia


Vårt partnerskap med MSC betyder mer än att bara ha en stor och pålitlig supporter, det innebär tusentals partners för barn över hela världen”. Silvio Manoug Kaloustian, UNICEF Brazil

I CAN BELIEVE

Den nya officiella sången

MSC Cruises och UNICEF har tagit fram en ny sång som framförs av en italiensk barnkör som kallas ”Jag kan tro – MSC för UNICEF”, som ett soundtrack till UNICEF kampanjer ombord på MSC Cruises fartyg. Sången spelas bland annat under MSC för UNICEF barnparad ombord på alla MSC Cruises fartyg, som en del av UNICEF Day-kampanjen för att väcka uppmärksamhet för projektet.