Nyheter

MSC Cruises miljardsatsning väcker intresse för kryssningar

2016-04-13

Intresset för kryssningar ökar. Karibien är den destination som ökar mest enligt färsk branschstatistik*. MSC Cruises möter det växande intresset med miljardsatsningar i produktnyheter och nya fartyg. 


Enligt den årliga rapporten från Cruise Lines International Association (CLIA), ökade antalet kryssningsresenärer från Sverige med 9 procent under 2015 jämfört med 2014, vilket motsvarar 86 000 resenärer. Detta kan jämföras med 3 procent totalt i Europa.

Karibien är den destination som ökat mest i antalet kryssningsresenärer förra året. Enligt statistik har det totala antalet svenska resenärer i Karibien ökat med 29 procent 2015, dvs totalt 22 712 svenska passagerare upplevde den härliga karibiska övärlden på en kryssning under 2015.

Det ökade intresset är anledningen varför MSC Cruises valt att satsa stort i nya fartyg. I december 2017 sjösätts det första fartyget den nya banbrytande designen, MSC Seaside som kommer kryssa året runt i Karibien. MSC Cruises har också bekräftat planer att investera 200 miljoner dollar för att skapa ett eget marinreservat i Bahamas. I samma anda fortsätter MSC Cruises också med förra årets succé och nyhet: kryssningar från Kuba. Inför vintern 16/17 kommer MSC Cruises som första rederi placera två fartyg som utgår från Havanna: MSC Opera och MSC Armonia som kryssar 14 nätter med stopp som Isla de la Juventud (Kuba), Isla de Roatan (Honduras) och Belize.


- Vi ser att svenskens intresse för att kryssa i Karibien blir större och större, en destination som erbjuder sol och värme året runt. För att möta det ökade intresset satsar vi extra mycket på just Karibien med nya fantastiska fartyg, nya destinationer och ett barnvänligt koncept, avslutar Claes Tamm, VD på MSC Cruises i Skandinavien.

 
*CLIA Europe Statistics 2015


För mer information och bilder, kontakta:
Mari Multamäki, PR-ansvarig MSC Cruises Skandinavien: 08-510 00 516, mari.multamaki@msccruises.se