Nyheter

MSC Splendida till Kina från Maj 2018

2016-09-28

Genève, Schweiz och Beijing, PRC 21 september 2016 – MSC Cruises avslöjade idag att MSC Splendida kommer att börja åka till Kina från maj 2018. I samband med detta tar MSC Cruises ännu ett viktigt steg mot att ytterligare förbättra möjligheten att erbjuda sina tjänster på den kinesiska hemmamarknaden. Detta ligger i linje med det nya kontoret i Shanghai och det nya lednings- och verksamhetsteamet där.
 
MSC Splendida som byggdes 2009 väger 137 936 ton (GRT), och kommer därmed att bli ett av de största och mest moderna kryssningsfartygen i den regionen. Med 1 637 hytter, varav 76 % har balkong, kan fartyget inhysa totalt 4 363 gäster.
 
Med den nya resvägen ansluter MSC Splendida till MSC Lirica som har nått stora framgångar på den kinesiska marknaden sedan maj 2016 och nyligen bytt hemmahamn till Tianjin för att tillgodose den blomstrande marknaden i norra Kina under vintersäsongen.
 
På presskonferensen i Beijing tidigare idag kommenterade Gianni Onorato, MSC Cruises vd, nyheten: ”Det faktum att vi tar MSC Splendida till Kinas kust är ytterligare ett bevis på vårt engagemang i den här viktiga tillväxtmarknaden. Sedan starten med MSC Splendida har det faktiskt varit vårt mest populära fartyg för kinesiska och andra asiatiska gäster som kryssar i Medelhavet med oss.”
 
”MSC Splendida är ett andra, stort steg mot att möta den ökande efterfrågan från de kinesiska gästerna på vår unika produkt och våra ultramoderna fartyg. Skeppet kommer även att genomgå väsentliga förbättringar i torrdocka under slutet av 2017 innan det tas i bruk, så att det blir ännu bättre och så att det otroliga serviceutbudet blir ännu mer anpassat.”
 
MSC Splendida kommer att besöka många populära kryssningsdestinationer i Kina, Japan och Korea. Vi kommer att presentera detaljer om resvägen inom kort.
 
Titta på den här videon för mer information om MSC Splendida och utbudet på fartyget:
https://www.youtube.com/watch?v=lF-_3C588JA