Nyheter

MSC ARMONIAS JUNGFRUTUR TILL HAVANNA MARKERAR YTTERLIGARE UTVIDGNING AV MSC CRUISES KUBA-ERBJUDANDEN

2016-11-21

Genève, Schweiz – 21 november 2016 – MSC Cruises – den Schweiz-baserade privatägda kryssningslinjen som är världens största och marknadsledande i Europa, Sydamerika och Sydafrika – presenterade idag ett andra fartyg som kommer att köra från hemmahamnen i Havanna tillsammans med MSC Opera. Det handlar om det helt renoverade MSC Armonia. Tidigare idag gjorde MSC Armonia sitt första stopp i Havanna efter den första delen av sin långa resa från Genova, Italien.
 
MSC Cruises var den första globala kryssningslinjen i hemmahamnen i Havanna, Kuba 2015. Det innebar att man la till både Havanna och Isla de la Juventud i sina populära resplaner i Karibien och Antillerna för att möta den ständigt ökande efterfrågan från internationella gäster som tittade på de många olika resorna i den regionen och för att nå en av de mest eftersöka kultur- och turistdestinationerna i världen: Kuba.
 
Lanseringen av ett andra fartyg från MSC Cruises visar att företaget utvecklar sin verksamhet i regionen ytterligare och kan erbjuda ett större utbud av destinationer och avgångar ut från Kuba till gäster från Sverige. Det räcker inte med det. Resorna börjar dessutom med två eller tre dagar i Havanna vilket ger gästerna tid att verkligen uppleva staden och samtidigt njuta av bekvämligheterna i sina hytter. Tack vare den ökade kapaciteten kan gäster från Sverige nu kryssa året runt från och till Kuba, under både sommar och vinter.
 
Claes Tamm, chef för MSC CRUISES i Sverige säger: ”Vi på MSC Cruises arbetar ständigt med att förbättra vårt reseutbud för gästerna så att de kan upptäcka nya destinationer och kulturer på ett unikt sätt. Vi är mycket stolta över att vara den första internationella kryssningslinjen att erbjuda våra gäster kubanska destinationer och det ska bli ett sant nöje att ge dem utökad kapacitet och kryssningar året runt.”
 
Både MSC Armonia och MSC Opera genomgick nyligen en total renovering som en del av företagets renässansprogram om 200 miljoner € och de är nu redo att ge våra gäster enastående nivåer av komfort, service och underhållning. Som en del av det här multimiljonprojektet kan nu båda fartygen erbjuda balkonghyttar med otrolig panoramautsikt över havet, fler middagsanläggningar med bredare utbud av färska och autentiska matalternativ, nya underhållningsområden och ett utvidgat MSC Aurea Spa för gäster som vill skämmas bort under seglingen.
 
Claes Tamm lägger till: “Kuba och Karibien är perfekta destinationer för både kulturälskare och soldyrkare. Ön är ett unikt kulturnav där man hittar en distinkt blandning av traditioner tack vare det rika kulturarvet som är unikt för regionen. Här finns bland annat ett antal platser som är upptagna på UNESCO:s världsarvslista.”
 
Kuba-paketen startar på 4919 kr för endast kryssning eller 12789 kr med flyg från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn med MSC Cruises Fly & cruise-partner, bland annat Air France.


Läs mer och boka din Kubkryssning här.