Nyheter

Barnfamiljer väljer att kryssa i Medelhavet

2016-03-31

Barnfamiljers intresse för att resa på kryssning bara växer och familjehytterna inför sommarens kryssningar i Medelhavet är nästan helt slut. De mest populära kryssningsrutterna i Medelhavet passerar städer som Barcelona, Venedig och Palermo.


MSC Cruises, med sina italienska rötter, är experter på Medelhavet och är det rederi med flest resenärer i Medelhavet. Medelhavet har länge varit en het kryssningsdestination för svenska barnfamiljer och de populäraste rutterna går i västra delen av Medelhavet med klassiska stopp som Barcelona, Venedig och Palermo.
 
Intresset för Medelhavet växer ständigt och vi ser att fler och fler barnfamiljer väljer att resa på kryssning. Våra speciella familjehytter rymmer upp till sex personer och gör det enkelt att kryssa med hela familjen”, säger Åsa Elmcrona, marknadschef på MSC Cruises i Skandinavien. ”Dessutom finns det aktiviteter för hela familjen, både till havs och på land.
 
Topp 3 populäraste kryssningsrutterna i Medelhavet:

1. Civitavecchia (Rom) > Palermo > Valletta > Valencia > Marseille > Genua > Civitavecchia (Rom) (MSC Preziosa)
2. Barcelona > Ajaccio > Neapel > La Spezia > Genua > Cannes > Palma De Mallorca > Barcelona (MSC Fantasia)
3. Venedig > Bari > Katakolon > Mykonos > Piraeus (Aten) > Dubrovnik > Venedig (MSC Magnifica)


Den största delen av resorna till Medelhavet under sommarsäsongen bokas redan i januari, särskilt när det kommer till barnfamiljer och större sällskap. Juni och juli är de två månader då flest väljer att kryssa i Medelhavet.


Intresset för att kryssa i Medelhavet fortsätter att växa och under sommaren 2017 sjösätter MCS Cruises sitt nya fartyg MSC Meraviglia. Fartyget blir MSC Cruises nya flaggskepp, 350 meter långt och med en nöjespark på två våningar är MSC Meraviglia perfekt för barnfamiljer som vill upptäcka Medelhavet.
 
För mer information:
Mari Multamäki, PR-ansvarig, MSC Cruises Skandinavien: 08 510 00 516, mari.multamaki@msccruises.se