Kryssningschef

Valerio Stigliano

Valerios passion för kultur ledde till en examen i moderna språk och litteratur, men det var genom idrotten som han kom in i underhållningsbranschen. Han arbetade som tennislärare när han en dag hoppade upp på scenen "bara på kul". Men efter det fanns det ingen återvändo. 


Hans nästa hopp var upp på ett kryssningsfartyg som medlem av underhållningsteamet i början av 2003. Det här kom att bli starten på en lysande karriär inom kryssningsbranschen och knappt 4 år senare blev han den yngste kryssningschefen någonsin hos MSC Cruises för att sedan avancera till att bli en av cheferna för underhållningsavdelningen iland! 


Valerio har många talanger och verkar också som TV-värd, journalist och tolk för fotbollsklubbar och lag. Han arbetade bland annat för det italienska laget under Världscupen i Brasilien 2014 då han var Italiens enda officiella tolk för internationella presskonferenser. 


Valerio har bott i Spanien, Frankrike, Brasilien och Sydafrika. Han talar flytande italienska, engelska, franska, tyska, portugisiska och spanska, men säger: "Det är scenen som är mitt hem!"

11 1/2 års tjänst hos MSC Cruises, 7 års erfarenhet som kryssningschef


(Uppdaterat 2014)