Reseberättelse

Oktober förra året åkte Lottie Knutson på en 7-dagars kryssning med dottern Mikaela i Medelhavet. De kryssade med vårt nya fartyg MSC Bellissima som sjösattes i mars 2019. Lottie och dottern fick chansen att upptäcka nya städer varje dag och stannade bland annat i Marseille, Neapel, Valetta och Barcelona under sin resa. 

 

Under sommaren 2020 kryssar MSC Bellissima i Asien men är du intresserad av samma rutt som Lotties kan du åka med MSC Bellissimas helt nya systerfartyg MSC Grandiosa

Ibland behöver man ”tillsammanstid” med sitt barn, oavsett ålder. Samtidigt finns det så många underbara städer runt Medelhavet som jag länge velat visa äldsta dottern Mikaela, 27.

 

Parallellt med allt detta ville vi ha en smidig och bra resa med spa, träningsmöjligheter, dans, underhållning och god mat.

Vår kryssning på MSC Cruises sprillans nya fartyg MSC Bellissimauppfyllde allt detta - och överraskade med drömlika solnedgångar och hamnar där vi oftast bara kunde kliva av båten och befinna oss mitt i stadskärnan. De två senare komponenterna kom som glada överraskningar.


Vi valde en av de sista Medelhavskryssningarna för säsongen. Dels eftersom vi inte hade så många lediga veckor att pussla ihop, dels eftersom jag personligen gillar Medelhavet bäst under vår och höst. Dessutom är förstås priserna bättre utanför den absoluta högsäsongen.

Vår rundtur började och slutade i Barcelona, där vi valde att lägga till en natt innan avresa för att slippa stress och eventuella flygförseningar. Jag ville också visa några favorit-Gaudibyggnader och en rad riktigt läckra tapas-ställen, eller pinxos-barer som de kallas i Barcelona.


Sedan var det då dags att checka in i vår hytt, som var toppfräsch med en balkong som gjord för en mor- och dotterskål i solnedgången.
Under veckan rullade hamnarna och dagarna bara på, som ett pärlband av upplevelser - Marseille blev en riktigt positiv överraskning, där jag faktiskt aldrig varit trots många års boende i Frankrike.

Sedan föjde Genua, där jag ångrar att jag inte tog någon utflykt till Cinque Terre och byarna som jag så länge velat vandra emellan. Därefter Neapel och sicilianska Messina.

 

Sista hamnen blev Europas vackraste stad - Valletta på Malta. Det var extra kul att få dela denna sandstensfärgade pärla med Mikaela, särskilt eftersom fartyget bokstavligen lade till precis under Barakka gardens, kända redan då Johanniterorden anlade dem 1661.

Vi hann förstås inte göra allt som vi tänkt ombord; tiden räckte liksom inte till. Dock blev det några spa- och träningspass liksom kul gympadans som italienarna verkligen kan.

Dessutom visade det sig att det var fest med dans varje kväll i fartygets mittgång, Gallerian, och shoppinggata liksom proffsiga glitter-, sång- och dansshower.

Det enda jag ångrar var faktiskt allt jag inte hann, men det kan ju vara ytterligare en anledning till ett återbesök!