Lanzarote Cruise

Lanzarote Cruise

A reserve full of surprises

Ett besök i Arrecife, Lanzarote, är som att träda in i en annan värld. När du stiger iland från ditt fartyg befinner du dig i ett månlandskap som skapats där hav och lava mötts. En plats som är svår att glömma. Det är Kanarieöarnas vulkaniska natur som gör dem unika.
När du närmar dig Arrecife under din kryssning till Kanarieöarna ser du en rad små vita hus längs med kusten. Ovanför hamnen vakar Castillo de San Gabriel som byggdes på 1500-talet och har restaurerats många gånger. Här finns nuförtiden ett museum precis som i Arrecifes andra fästning, Castillo de San Jose.

Staden har ett unikt läge. Här kan du ta en lugn och angenäm promenad – men om du vill uppleva något mer spännande ska du boka en utflykt till Timanfayas nationalpark för att ta en närmare titt på den vulkaniska aktiviteten som format bergen, ravinerna och de märkliga klippformationerna som är så typiska för ön. Det var här som Stanley Kubrick spelade in scener för filmen 2001: Ett rymdäventyr och Timanfayas vulkan är fortfarande aktiv.

Här kan du också beundra hur César Manriques konst smälter in i landskapet i Jameos del Agua: stora vulkaniska tunnlar som bildats av lava och gas. På vissa ställen öppnar sig tunnlarna och släpper in ljus och vatten som bildar fantastiska underjordiska sjöar. Tunnlarna leder ner till havet vid Cueva de los Verdes, en annan plats som är värd ett besök.

Vid infarten till parken står El Diablo och hälsar besökarna välkomna, ännu en charmerande kreation av konstnären Manrique. Nationalparken Los Volcanes är så unik att UNESCO utsett den till biosfärområde. Här finns väldigt få människor men desto fler sjöfåglar, speciellt kring den gamla fiskebyn El Golfo. Byn har få invånare nuförtiden men flera utmärkta restauranger som serverar färsk fisk.

Cruises from/to Arrecife de Lanzarote in 2022

UTFLYTKER OCH aktiviteter