Panama

Republiken Panama (officiellt språk spanska) är berömd för sina halmhattar och för världens främsta ingenjörsbedrift, Panamakanalen. Det är ett litet land som ligger på den landbrygga som kallas Panamanäset och förbinder Nord- och Sydamerika.

Tvärs genom landet går den berömda Panamakanalen, som tog 11 år att bygga och var ett av de svåraste byggnadsprojekt som någonsin genomförts. Den 77 kilometer långa Panamakanalen slutfördes till sist av amerikanerna 1914, efter tidigare insatser av fransmännen på 1880-talet.

Den 8-10 timmar långa båtturen nerför kanalen tar besökarna från Karibiska havet till Atlanten. Kanalen är mycket viktig för världshandeln, men ger också stort nöje till besökarna på sightseeingutflykter med kryssningsfartyg.

De berömda vita ”Panamahattarna” av halm tillverkades från början i Ecuador, och skickades till Panama för att fraktas till resten av världen. Hattarna användes av arbetarna som byggde kanalen, och så fastnade namnet. President Roosevelt hade på sig en hatt under en inspektionsresa vid kanalbygget, och ökade då deras popularitet.

Panama är ett fascinerande land att besöka även bortsett från de två huvudattraktionerna. Landskapet är lummigt och bergigt och landet har ett varmt tropiskt klimat. MSC Cruises kryssningsfartyg anlöper den panamanska hamnstaden Cristóbal, och därifrån kan semesterfirare resa till den söta kuststaden Portobelo eller Panama City, eller rentav in till Gatúnsjön och besöka indianstammen Emberas samhälle.

Läs mer

HITTA OCH BOKA DIN KRYSSNING
Vi rekommenderar
Kryssningar till Cristobal - Panama - Karibien - med MSC Cruises
Cristobal ligger i Panama, den smala landytan (“isthmus”) som gränsar till Karibiska havet och Atlanten och som förenar Nord- och Sydamerika.
Kryssningar till Karibien med MSC Cruises
Bahamas, Antigua, Caymanöarna, S:t Lucia, Jamaica… bara namnen väcker känslor av avkoppling och inre bilder av vackra paradisöar!

Välj en hamn: